Westerndag

Lucky horseshoe on a porch
  • Zaterdag 5 Augustus 2020

    Rheezerweg 76, 7795DA Diffelen

  • 11:00 tot 23:00

Westerdag

Reeds enige jaren is er ongeveer 10 dagen na de Visserijdag, de Westerdag. Ook dit jaar zal het wilde westen weer te ervaren zijn op de “Vechtvally”.

Wat kunt u zoal verwachten op de Westerndag?
In de kantine zal Dr. Quin vertoond worden voor de kleinere kinderen. Er zal een rodeostier geplaatst worden op het plein voor de boerderij. Daarnaast worden daar een schiettent voor luchtbuksen en een baan voor pijl en boog. Voor de pappa’s en mamma’s is er bijltjes werpen! De mannen kunnen hun vaardigheid van het houthakken bewijzen. Er zijn mooie beukstammen van ongeveer dezelfde dikte. Hoe snel kan pappa de stam doorhakken? Hoefijzerwerpen, in Amerika een heel populaire sport, zal ook beoefend kunnen worden. Er zijn
hoefijzers bij de hoefsmid gehaald en geheel volgens alle officiële regelementen, kan er geworpen worden. Als we iets doen, doen we het goed!

Er is een echte huifkar op het erf. Instappen via de achterkant, want de menner zit waarschijnlijk achter plexiglas!

Er worden heerlijke hamburgers gebakken met enorme lading uien voor wie daarvan gelukkig wordt. De kinderen lopen als cowboys of indiaantjes over het erf. Een inline dance workshop wordt er gegeven, allemaal op 1,5m afstand. Even opletten, maar dan heb
je het zo onder de knie. ’s Avonds wordt de dag afgesloten in de kantine met een talentenjacht of karaoke. Vanaf 19:45 zijn de kinderen aan de gang, en vanaf 21:00 komen de volwassenen aan de beurt. Natuurlijk is er dan popcorn te verkrijgen in de kantine.