Omgeving vechtdal

De natuur van Overijssel
Familie Camping De Vechtvallei is gelegen in het indrukwekkende coulisselandschap van het Vechtdal in Overijssel vlakbij Hardenberg. Het gebied is rijk aan natuurschoon en herbergt ontelbare plant- en diersoorten. Zo zijn er vele zangvogels, roofvogels en diverse soorten spechten. Maar ook eekhoorns en herten worden veel gezien. De omgeving is afwisselend: boswachterijen, heidevelden, zandverstuivingen, vennetjes en landerijen. Uitnodigend voor het maken van fiets- en wandeltochten over de vele (on)verharde paden in en rondom Diffelen.

Rivierlandschap
De Vecht ligt op nog geen 400 meter van de Familie Camping De Vechtvallei. Varen met een sloep of kano, vissen of gebruik maken van een van de vele loop- en fietspaden langs het water. Door het programma ‘Ruimte voor de Vecht’ (een samenwerkingsverband van de provincie, Vechtdal-gemeenten, waterschappen en andere maatschappelijke instellingen) wordt er hard gewerkt om deze cultuurhistorie in stand te houden.

De Oldemeijer
Deze speelvijver ligt in boswachterij Hardenberg op ca. 2 kilometer van het park. Het heeft omliggend strand en in het midden is zelfs een eilandje wat bereikbaar is met een voetbrug. Er zijn toiletten aanwezig en bij mooi weer is er een kiosk aanwezig voor allerhande snacks.

Activiteiten in de omgeving
In de omgeving van de Camping is genoeg te beleven. Bekijk de bezienswaardigheden, musea en attracties.

Attracties

Wildlands Emmen

In WILDLANDS reis je samen met je familie en vrienden – of beter gezegd expeditiegenoten – door de jungle, het poolgebied en de savanne.
Maak een wereldexpeditie in één dag in WILDLANDS. Ontdek nieuwe werelden, sta oog in oog met wilde dieren en beleef spannende avonturen. Nieuw vanaf voorjaar 2018: beleef een spectaculaire race door een mijn met een missie!

Jungola – Overleven in het oerwoud
Start je trektocht door de jungle in een overwoekerde tempel met honderden vlinders. Klim en klauter langs krokodillen en apen. Ontdek per boot Rimbula River; volg Jungle Trails; steek de rivier over langs zwemmende olifanten; houd je hoofd koel op het Koppensnellerspad en leer overlevingstips van Jim in zijn Jungleshow.

Serenga – Stoere safaritocht
Verken het Dogondorp waar vlakbij een grote groep nijlpaarden leeft. Betreed de Bavianenarena en vind schatten in het zand. Leer Djembé spelen en stap in de Serenga Safari truck en spot neushoorns, gnoes en giraffen van héél dichtbij. Nieuw: Stap vanaf voorjaar 2018 met je familie en vrienden in één van de mijnkarretjes, laat je naar een duizelingwekkende hoogte van 20 meter brengen en beleef een onvergetelijke race tegen elkaar door de oude mijn; een mijn met een missie!

Nortica – IJskoud onderzoek
Ontdek in het poolstation de ijsberen boven en onder water. Dompel je in de wonderlijke wereld van poolonderzoeker Mattie. Doe de duizelingwekkende 4D-testvlucht door het poolgebied met de Arctic 1; loop tussen pinguïns en zie in de Norticashow hoe de zeeleeuwen samenwerken met de onderzoekers.

ANIMAZIA - Avontuur voor de kleinsten
Klimmen, klauteren en fun. In Animazia is van alles te doen. Het overdekte XL-speelparadijs zit vol verrassingen, zoals een klimparcours en aquaria met tropische vissen. Voor de allerkleinsten is er de Grote Avonturenshow van Neila & Babu.

website | www.wildlands.nl


Atrractiepark Slagharen

Met meer dan 40 attracties, wervelende shows, live acts en zwembaden is attractie- & vakantiepark Slagharen het familiepark voor jong en oud. Beleef een avontuurlijke dag met je familie of vrienden in attractie- & vakantiepark Slagharen. Vliegen, varen, rijden, glijden, zweven, duiken; alles kan! NIEUW 2015: Subtropisch zwemparadijs Aqua Mexicana!

website | www.slagharen.com


Ballorig

Overdekt spelen, springen, klimmen, klauteren, kruipen en glijden. Slecht weer buiten? Kom dan lekker binnen spelen bij de overdekte speeltuinen van Ballorig.

Al 19 jaar lang is Ballorig het leukste indoor speelparadijs van Nederland en Duitsland! Kinderen van 0 t/m 12 jaar kunnen in 34 vestigingen in Nederland en 5 vestigingen in Duitsland terecht voor het allerleukste dagje uit. Omdat Ballorig speciaal voor kinderen is, betalen ouders en begeleiders geen entree. Bovendien is Ballorig ideaal voor kinderfeestjes!

website | www.ballorig.nl


Total Outdoor Vechtdal

Bij Total Outdoor Vechtdal worden er verschillende outdoor activiteiten verzorgd voor jong tot en met oud! Zo kun je de strijd aangaan met Paintballen op het gave speelveld in het bos, speel je Highland games in een schotse kilt of cross je door het prachtige Vechtdal op Mountainbikes die perfect op jou worden afgestemd. Kanovaren bieden we aan in Rheeze en Beerze. Wil je meer weten? Kijk op de site van Total Outdoor Vechtdal

website | totaloutdoorvechtdal.nl


Avonturenpark Hellendoorn

Een park voor de hele familie met zowel attracties, speeltuinen en theatershows. De Tornado, Rioolrat en de Donderstenen behoren tot de drie achtbanen van Hellendoorn, waarin je met een sneltreinvaart over de rails dendert. De Sungai Kalimantan behoort tot de langste wildwaterbaan van Nederland en de Wild Waterval behoort tot de eerste wildwaterbaan van Nederland!

Natuurlijk zijn er in Avonturenpark Hellendoorn ook speeltuinen waarvan ‘De 3 Geheime Torens’ de coolste is. Hier klim je over touwbruggen en via ladders naar de top van de toren en kun je je op allerlei spannende plekken verstoppen.

website | www.avonturenpark.nl


Kinderspeelparadijs Coevorden

Een gezellige dag in het Speelreservaat met leuke aktiviteiten voor iedereen! Wat dacht u van lekker actief bezig zijn op de midgetgolfbaan. U vindt zowel binnen als buiten een midgetgolfbaan in het Cowboy & Indianen Speelreservaat te Coevorden. Dus weer of geen weer in het Speelreservaat kunt u altijd een balletje slaan.

Het speelparadijs is weer een atractie rijker. Er is namelijk hard gewerkt aan de Glow in the Dark midgetgolf. Je speelt in een donkere ruimte met meer dan voldoende licht afkomstig van de black light schilderingen, decoratie, en golfbanen! Sticks, ballen echt alles geeft licht! De 18 holes zijn allemaal uitgevoerd in het thema ‘wilde westen’. Psss… je moet niet bang zijn in het donker!

website | http://www.kinderspeelparadijscoevorden.nl

Bezienswaardigheden

Boerderij

Aan de overkant is een boerenbedrijf waar u een rondleiding kunt krijgen met koffie en wat lekkers erbij. U kunt daar verse melk kopen maar dan wel even een eigen kan meenemen.


Hardenberg & Ommen

Hardenberg (5 km) en Ommen (15 km) zijn leuke dorpen met erg veel activiteiten tijdens het seizoen. Op maandag morgen is er elke week een markt in Hardenberg en in Ommen op dinsdag morgen.

In de boswachterij van Hardenberg en Ommen zijn vele wandel en fietsroutes.


Nordhorn

Nordhorn ligt op 40 km. afstand, tijdens de rit er naar toe kunt u echt zien dat u in Duitsland bent.


Coevorden

Coevorden (25 km) een veelzijdige gemeente, vooral op het gebied van cultuur, geschiedenis, landschap en evenementen.


Zwolle

Zwolle (40 km) kenmerkt zich door de aanwezigheid van de vele historische gevels, de herenhuizen, de vesting werken en grachten. Op vrijdag is daar ‘s morgens een boerenmarkt.


IJhorst

IJhorst (40 km) heeft elke 1e zaterdag van de maand een rommelmarkt.


Weerselo

Weerselo (36 km) heeft elke zaterdag een grote markt. Zie www.weerselosemarkt.nl.


De Vecht

De Vecht ligt op een steenworp afstand van de camping. Daar kunt u heerlijk vissen of kanoën.

Musea

Orvelte

Er zijn talloze leuke musea te vinden in de buurt van camping De Vechtvallei. In Orvelte stapt u even terug in de tijd. Hier komt de geschiedenis tot leven.

Orvelte is een van de mooiste dorpen in Drenthe en van Nederland (volgens lezers van de ANWB Kampioen staat Orvelte in de top vijf). De monumentale boerderijen, de goed onderhouden woningen, de statige bomen, mooie tuinen en straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een unieke sfeer. En je voelt het direct: in dit prachtige dorp wordt geleefd en gewerkt!

Een bezoek aan Orvelte is altijd de moeite waard. Of u nu met z'n tweeën of alleen komt, met familie, gezin of gezelschap, voor een schoolreisje of bedrijfsuitje.

website | www.orvelte.net


Wereld van veen

Het Veenpark nabij Emmen in Drenthe is geen attractiepark of pretpark met grote attracties (en wachtrijen) maar een gezellig familiepark rondom het thema veen. Met een speeltuin, restaurants en een openluchtmuseum met een oud plaggenhuttendorp en Bargermond.

Een dagje uit in het Veenpark is een leerzaam en educatief dagje uit en geschikt voor jong en oud. Een leuk familieuitje met of zonder kinderen, met opa’s en oma’s. Daarnaast een leuk en betaalbaar uitje voor basisscholen en schoolreisjes.

website | www.veenpark.nl


Nationaal Tinnenmuseum

Kunst, ambacht, geschiedenis, verzamelen, kinderspeelgoed en veldslagen; dat kunt u allemaal verwachten in dit museum. De wereld van de tinnen figuren lijkt heel erg op de echte wereld maar dan slechts 30 mm hoog. ‘Nooit geweten dat dit zo’n leuk museum is’, hoort men vaak van de gasten. Tinnen figuren zijn allang geen kinderspeelgoed meer, maar ze kunnen nog steeds jong en oud boeien. Er is een rijke collectie aan figuren uit alle periodes van de geschiedenis. Veel verhalen uit de geschiedenislessen op school zullen weer boven komen wanneer u langs de diorama’s loopt. Maar er zijn ook minder bekende verhalen uitgebeeld zoals de slag bij Ane. Een grote veldslag uit 1227 tussen Drentse boeren en het ridderleger van de bisschop van Utrecht.

website | www.tinnenfigurenmuseum.nl