Zeeuwse dag “Diffelen aan zee”

Knipsel22
 • Zaterdag 22 juli 2023

  Rheezerweg 76, 7795DA Diffelen

 • 10:00

  Hijsen van de Zeeuwse Vlag met volkslied. Koffie met verse Zeeuwse Bolus!

 • 11:00

  Start schat zoeken. Er zijn vast schatten te vinden op het Diffelense strand!

 • 12:00

  Start verkoop Zeeuwse Mosselen, zolang de voorraad strekt!

 • 14:00

  Start Zandkasteelbouwwedstrijd

 • 17:00

  Prijsuitrijking

Ligt Diffelen in Zeeland? Hoezo Diffelen aan Zee? Aanstaande 22 juli is voor de allereerste keer een Zeeuwse Dag op de Vechtvallei. We verheugen ons in jarenlange trouwe klandizie van Zeeuwen die heus wel een beetje trots zijn op hun herkomst. En nu, na al jaren de Visserijdag, en een aantal jaren een Friese Dag, nu een Zeeuwse Dag.

Wat gaat er gebeuren? Er wordt een zandstrand gerealiseerd tussen het Eetcafe en de Receptie. Rond 10:00 uur zullen we onder het zingen van het Zeeuwse volkslied, de Zeeuwse vlag hijsen. Onder de klanken van de branding en meeuwen kan men dan een heerlijk kopje koffie en een zoete Zeeuwse bolus opsmikkelen. Dikwijls zie je op het strand bij de randen van de dag mensen, munten zoeken. We hebben wat schatten verzameld en aan de goede schatzoekers de kunst die boven het strand te halen. De kinderen kunnen per twee een zandkasteel bouwen. De mooiste zandkastelen, zullen door een deskundige jury beoordeeld worden. De besten winnen een prijs.

Natuurlijk zijn er ook Zeeuwse Mosselen te koop! Vanaf 12:00 uur kan men genieten van verse Zeeuwse mosselen! Laat u verrassen door deze leuke dag in het nieuwste stukje van Zeeland, maar dan wel in Overijssel! Luctor et Emergo, Ik worstel en kom boven! Helemaal naar Overijssel! Zeeland is nog nooit zo hoog geweest!